27 Ağustos 2011 Cumartesi

BEYDER'DEN AÇIKLAMA

"Beyoğlu'nda 2 Bin Kişi İşten Çıkarıldı"
Beyoğlu’nda 20 Temmuz’da başlayan masa kaldırma operasyonu, 34 günde 2 binden fazla kişinin işsiz kalmasına sebep oldu. BEYDER Genel Başkan Yardımcısı Karasu: “Beyoğlu’na çok büyük bir zarar verildi” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından, 20 Temmuz 2011'de başlatılan ve 34 gündür sürdürülen "masa ve sandalye toplama operasyonu" Beyoğlu esnafını zora soktu. Eğlence mekânları, kafe ve restoranların "sokak"ta bulunan masalarının kaldırılması ve zabıta ekiplerinin baskınlarıyla Beyoğlu'na gelen kişi sayısının hızla düşmesi, iki binden fazla kişinin işsiz kalmasına sebep oldu.
Özellikle hafta sonu cirosunda yüzde 70'den fazla kayba uğradığını söyleyen esnaf, çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalıyor.
Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Genel Başkan Yardımcısı Tahir Berrak Karasu bianet'e yaptığı açıklamada, "İki bin kişi işini kaybetti; durum böyle sürdüğü takdirde10 bin kişinin de işi tehlikeye girecek" dedi.
"Düşünün, Beyoğlu'na hafta sonu iki milyon kişi gelirken, bu bir milyona düşünce kim bundan etkilenmez? Beyoğlu Belediye'sinin işgaliye iptali uygulaması başladığından beri, bir aylık toplam zararın yirmi milyon liranın üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Düşüşten, yalnızca eğlence yerleri değil, ikinci ve üçüncü katmanlar da etkileniyor; çorbacısından, simitçisine hatta İstiklal üzerindeki Mango'ya kadar."
En büyük sıkıntı belirsizlik


"Beyoğlu, büyük bir zarar gördü. Ağustos böceği ve karıncanın hikayesi gibi; yazın biriktirdiğiyle ayakta kalabilir işletmeler. Oysa şimdi köşedeki çaycı ne yapacağını, kışı nasıl geçireceğini bilmiyor. Herkesin beli büküldü. Belediyeyle görüşme taleplerimizden sonuç çıkmadı. Tek söylenen, 'Çalışmalar devam ediyor.' Bize önümüzü görebilmemiz için bir tarih verilmiyor, bu yüzden kimse ne yapacağını bilemiyor. Bu çok haksız bir durum yaratıyor" dedi.
BEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Konar ise uygulamaya karşı başlatılan imza kampanyasında şimdiye kadar 20 bin imza toplandığını, 100 bin imzaya ulaşacaklarına inandığını ve imzaların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderileceğini söyledi.
"Belediye sürecin işleyişi konusunda bize bilgi vermiyor. Bu işin tasarrufu Belediye Başkanı'na mı ait? Bundan dahi emin değiliz."
Esnafın olduğu kadar, Beyoğlu'nda eğlenmeye gelenlerin de en büyük sıkıntısı belirsizlik. Beyoğlu, daha fazla zarar görmeden işgaliye uygulamalarının yeni düzenlemesinin yapılması ve uygulamaya koyulması gerekiyor. (IC)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder