27 Ağustos 2011 Cumartesi

Beyoğlu’nda masa krizine teras çözümü


Beyoğlu Belediyesi’nin masa krizinde çözümü ortaya çıktı. 70 cm’lik mini teras! Kabul eden ilk işletme ’Kilolu müşteriye haksızlık oldu’ diyor.
Beyoğlu Belediyesi’nin masa krizinde çözümü ortaya çıktı. 70 cm’lik mini teras! Kabul eden ilk işletme ’Kilolu müşteriye haksızlık oldu’ diyor.

Tünel, Asmalımescit, Galata, Beyoğlu veCihangir’de işletmelerin sokaklara attığı tüm masaları kaldıran Beyoğlu Belediyesi’nin çözüm önerisi, şaşkınlık yarattı. Belediyenin 70 cm’lik teras-balkon önerisini ilk kabul eden işletme İstiklal Caddesi üzerindeki İst Cafe oldu.

Yan yana iki şubesi olan İst Cafe’nin kot farkı nedeniyle 40 cm yüksekliğe yerleştirdiği terasın masrafı 20 bin lirayı buldu. 1. şubenin terasına 4 masa, yanındaki 2. şubenin terasına 5 masa atılabiliyor. 70 cm’lik teraslarda yalnızca 2 kişilik masalar kullanılabiliyor.

Radikal'in haberine göre; işletmeci Hakan Erkan, teras uygulamasından memnun olmadığını ancak bu fırsatı değerlendirerek zararı karşılamaya çalışacağını söylüyor. Erkan’ın bir şikâyeti de kilolu müşterilere hizmet vermenin imkânsızlığı. Erkan “Kilolu insanların oturmaya hakkı olmayan bir balkon yapmak zorunda kaldık” diyor.

‘ŞIK BİR ŞEY OLSUN’
Görüşülen işletmelere önerilen ferforjenin maliyeti 3-15 bin lira arasında değişiyor. Her işletme kendi demircisine istediği tarzda bir ferforje yaptırma hakkına sahip. Belediyenin tek koşulu “şık bir şey” olması. Ancak teraslar çok küçük olduğu ve ısıtılamayacağı için kış aylarında kullanılması zor görünüyor.

Belediyenin Asmalımescit ve Galata’da görüştüğü Kafe Pi, Sofyalı, Lokal, Kiwahan, Güney Restaurant ve Enginar Café ise öneriyi kabul etmiş değil. İşletmeler 70 cm’lik alanda servisyapılamayacağını ve terasın şık durmayacağını düşünüyor.

BEYOĞLU, CAZİBELİĞİNİ KAYBEDİYOR
Teras önerisini kabul etmeyen işletmecilerden biri ismini saklı tutmak koşuluyla şunları söylüyor:

“Belediye ‘İşgaliyeyi dükkânın içine bir davet olarak düşünün, müşteriyi içeriye çekin’ dedi. Hiç mantıklı gelmiyor bana. Hiç olmasın daha iyi.”

Galata bölgesinden bir işletmeci de “Madem düzenlemeye gidildi, sokağına göre öneri sunulmalı. Bu durum sürdükçe Beyoğlu, cazibe merkezi durumunu kaybediyor” dedi.

BEYOĞLU YAZBOZ TAHTASI MI?
Belediyenin ‘70 cm’ çalışmalarının, ‘masa kaldırma operasyonu’ndan 1 ay önce başladığı anlaşıldı. Projeyi kabul eden Esmer Cafe 15 bin liraya özel çitler yaptırdı. Ancak 15 gün sonra Beyoğlu’ndaki tüm masalar kaldırılınca tüm yaptıkları çöpe giden Esmer Cafe işletmecisi, 2. projeye tepkili.

kaynak Focushaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder